ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ-ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΣΑΣ!

//ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ-ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΣΑΣ!

Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα – λέβητα από εξειδικευμένους τεχνικούς αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 30%
Έτσι βλέπετε και πρακτικά ότι χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα σε κάυσιμα,τόσο πετρέλαιο όσο αέριο
Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα – λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που συντηρείται ελλιπώς.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας.
Πέρα όλων των άλλων όμως η ετήσια συντήρηση του λέβητα είναι υποχρεωτική και από το κράτος και μάλιστα ανεξάρτητα του χρόνου λειτουργίας του.

                                                               

Ο κατάλληλος χρόνος για τη συντήρηση του συστήματος καυστήρα-λέβητα είναι με τη λήξη της χειμερινής περιόδου (Απρίλιο-Μάιο), ώστε να μην μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα.

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει συντήρηση την ανωτέρω χρονική περίοδο θα πρέπει να γίνει πριν την έναρξη λειτουργίας των κεντρικών θερμάνσεων.

Φυσικά τέτοια θέματα όπως η συντήρηση του καυστήρα λέβητά σας φυσικού αερίου ή πετρελαίου δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη!
Θα πρέπει να απευθύνεστε μόνο σε επαγγελματίες τεχνικούς διότι υπάρχουν πολλοί χωρίς άδειες που μπορεί αντί να σας συντηρήσουν να σας καταστρέψουν το μηχάνημά σας!Ο επαγγελματιας τεχνικός έχει ονοματεπώνυμο και άδεια εξασκήσεως .
Ζητάτε επίμονα το φύλλο ελέγχου καυσαερίων μετά τη συντήρηση του λέβητα που πρέπει να είναι όπως το βλέπετε παρακάτω!

   

Οι βασικές παράμετροι, που αφορούν στην συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης είναι οι ακόλουθες:

  • Ο έλεγχος της καύσης γίνεται με ειδικά όργανα (καυσαναλυτές), που πρέπει να διαθέτει ο ειδικά αδειοδοτημένος τεχνίτης, που κάνει τη συντήρηση – ρύθμιση – έλεγχο του συστήματος καυστήρα – λέβητα – καπνοδόχου και μετά τη ρύθμιση και συντήρηση του συστήματος θέρμανσής σας θα πρέπει να σας χορηγήσει το σχετικό δελτίο συντήρησης. Με τα παραπάνω όργανα γίνεται ανάλυση των καυσαερίων, δηλαδή μετράται: η θερμοκρασία τους, η ποσοστιαία αναλογία του CO2 ή του O2, o δείκτης αιθάλης, ενώ υπολογίζεται και ο βαθμός απόδοσης (%) του συστήματος.
  • Στον λέβητα πρέπει να γίνουν καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας και των αεριαυλών με συρμάτινες βούρτσες και στεγανοποίηση τυχόν διαρροών καυσαερίων. Στον καυστήρα πρέπει να γίνουν καθαρισμός του ακροφύσιου (μπεκ) του καυστήρα ή αντικατάστασή του, αν διαπιστωθεί ότι είναι μικρό ή μεγάλο για τον λέβητα ή έχει συμπληρώσει τον αριθμό ωρών λειτουργίας, που προδιαγράφει ο κατασκευαστής του. Ακόμη, καθαρισμός της κεφαλής καύσης και του στροβιλιστή, των ηλεκτροδίων ανάφλεξης και του φωτοστοιχείου και της αντλίας πετρελαίου και των φίλτρων πετρελαίου στη σωληνογραμμή, που φέρνει το καύσιμο από τη δεξαμενή στον καυστήρα. Στην καπνοδόχο πρέπει να γίνει επιμελημένος και τακτικός καθαρισμός του καπναγωγού και της καπνοδόχου από τις κάπνες, τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.
  • Η σωστή συντήρηση-ρύθμιση της εγκατάστασης θέρμανσης μας εξοικονομεί: Χρήματα από το επιπλέον πετρέλαιο που καίμε κάθε μέρα, χωρίς να ζεσταινόμαστε, πολλές φορές. Χρήματα (και κρύο) που θα μας κόστιζε μια βλάβη το καταχείμωνο. Χρήματα που θα μας κόστιζε να αλλάζουμε, κάθε τόσο, μια εγκατάσταση, η οποία φθείρεται πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες, γιατί δεν συντηρείται.
  • Το άμεσο «πράσινο» όφελος είναι πως μειώνεται η ρύπανση, που εκλύεται από τα συστήματα θέρμανσης.
  • Ένα καινούργιο σύστημα πετρελαίου ή αερίου καλύπτεται από την εργοστασιακή του εγγύηση (κατά κανόνα διετής ή και παραπάνω μετά την υπογραφή σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού) μόνο εάν συντηρείται ετησίως από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Η μη συντήρηση του με τις προδιαγραφές της εγγύησης συνεπάγεται απώλεια της τελευταίας.

Δείτε περισσότερες συμβουλές και μάθετε περισσότερα για την δουλειά μας  και στο παρακάτω βιντεάκι!!!


GAS-SERVICE,oι ειδικοί στους καυστήρες λέβητες φυσικού αερίου ή πετρελαίου εδώ και 35 χρόνια!
Μάθετε περισσότερα για μας από το site μας
www.sintirisi-kaustiron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί πουθενά!